Videoanalys

Kollade på min match mot Viktor igår kväll. Man kan egentligen bara säga samma sak som min polare som sov över sa:

-Fan vad dålig kondis ni ser ut att ha!

Jag tycker att jag har bra kondis men det är nog ren och skär lögn. Faktum är att jag säkert tagit Viktor om jag hade haft 10% bättre kondis än honom. Upp till bevis i veckan. Dags att ta på sig löpardojorna och springa intervaller. Personligen tror jag inte så mycket på löpning men det är det absolut bästa sättet att pressa lungorna. Jag gillar bäst att dunka säck rondvis men problemet är att man oftast lägger sig minst 10 pulsslag under matchtempo, även om man då tror att man tränar kondis så gör man det i ett jämförelsevis feel good tempo som visserligen är jobbigt som fan ändå men uppenbarligen inte good enough.

Vid närmare eftertanke så kommer jag nog inte kunna springa de närmaste dagarna… Jag kör Tabata intervaller på säck istället!

Tabata passar mig och min mentalitet perfekt. Det innebär att köra intervaller om 20s och vila 10s i ca 7 set. Jag har tidigare uppnått mycket bra resultat med dem. Det ger en bra balans mellan anaerob och aerob träning och bygger mjölksyratrösklarna fint. Jag ska hitta på en eller två enkla kombos som jag använder för att mäta min prestanda. Nu i början innan jag kan sparka blir det nog antal kombos av typen jabb, höger, vänsterkrok, höger.

Men tro inte att Tabata är nån lek bara för att det är så kort tid. Det är riktigt jobbigt om man pressar sig, vilket man måste göra annars är det verkningslöst och blir sämre än att köra hela ronder på säck. Det handlar om maxprestation under dessa 7 ronder inget larv.

Från febcupen förra helgen:

uvs080302-002.jpguvs080302-003.jpg

About marcusherou