Tydligen kass på marklyft

Pass 1

A: 14.3 igår på Tegen med Calvin.

Bra gameplan men…

10 mark på 60kg

8-7 mark på 84kg

7-7-7kg på 102kg

5-5-5-5-5 på 125kg

5-3-2-2-2-2….. på 143kg FAIL

Mot slutet på 125kg så började det bli tungt. Körde 5:or men sista 5:an borde nog delats i 3-2.

Kom in på 143:orna med helt ok tid kvar. Gjorde 5 reps och jag tror det var ett misstag. Jag tvärdog och fick gå över till 2:or.

Slutade på 146 reps. Missnöjd eftersom min skamgräns var 150 och målsättningen var 160. Tydligen så hade jag fel mål snarare så jag kom över det under dagen. Jag tycker inte min taktik var så dålig eller genomförandet. Visst jag hade kunnat dela lite smartare men vi snackar kanske 2-3 reps inte mer. Jag var inte bättre helt enkelt och då är det OK!

Jag tror att jag var bättre på denna typen av wods på den tiden då jag manglade mkt Heroes varje vecka. De är ju som bekant fyllda med crazy stuff och man blir bra på det man gör punkt slut. Hursomhelst så är jag inte så besviken längre. Laget är fortfarande med i matchen. Vi får dock inte slappna av en satans sekund.

Ett “nyårslöfte” blir i alla fall att lägga in lite mer marklyft i programmeringen. Detta skall ALDRIG upprepas. Om Castro säger marklyft så ska jag alltid se nöjd och glad ut.

Pass 2

B: Push Jerk 77.5kg x 3-3-3-3-16

Måste nog lägga på lite mer vikt snart men jag har en slow progression här.

C: Press bakom nacken 66kg x 5-5-6

Oh shit här har jag nog platåat nu. Jag tror jag backar till 90% av detta så jag får lite hypertrofi igen. Sista två repsen verkligen tunga. Det kan ju vara så att 16 push jerks plockade toppstyrkan också :)

D: Weighted pronated pull-up 10kg x 5-5-14

Riktigt nöjd med detta. Mitt max utan vikt är 19 reps (från i somras @ 93kg). Tror jag kommer plocka det nu :)

E: En liten conditioning wod eller kanske mer en PUMP DAT BODY session

12min AMRAP

  • 2 legless rope climb 4meter
  • 10sek handstand hold + 5 HSPU

Tror jag gjorde 11 varv i ett lugnt fint tempo. Hade ju Max med mig som fastnade med skägget när han klättrade så det tog lite tid.

Slutsats: Blivit rätt bra på bodyweight movements men suger på stångövningar, fucking CHIMP!

About marcusherou