Ska sluta med Squat Clean

Vi hade ett riktigt grymt pass idag med Anders. Han fångade verkligen våra grundproblem. Vi började med Snatch och körde säkert 45-60min enbart i det momentet. I princip denna serie:

20-40-60kg

  • Höft
  • Mid Thigh
  • Below Knee
  • Floor

I alla lyftmoment utom från golvet så fick jag tryck på hela sulan och landade bra, från golvet på 60kg+ så halkar jag in i gamla mönster. Ska köra på 40-50kg som teknikvikt.

Sedan körde vi vändning + stöt. Han siktade framförallt in sig på stöten, vilket brukar vara problemet i denna övning men inte för mig :) Jag lärde mig dock en hel del om hur jag knäböjer och om hur jag ska hålla armarna i rackpositionen för att få en starkare stöt. Ska även lägga tipset “ju lägre vikt ju kortare utfall” på minnet. Poängen är att man ska satsa på farten hellre än djupet och ju tyngre det blir ju mer dyker man ändå för att kunna hantera vikten.

Efter ca 90min och 100 lyft senare så började resan mot en tung C&J. Satte 110, tung clean men lätt stöt. Failade squat cleanen på 115 men satte den med power clean.

Han såg mycket förbryllad ut när jag berättade att jag styrkevänder 117,5. Hmmm! Han gav förslaget att jag verkligen borde satsa på min styrkevändning :) (i kombination med att fokusera på mycket front squats).

About marcusherou