Sex dagar kvar

Bara sex dagar kvar tills det smäller på februaricupen. Pappa fyllde år i helgen så man gick obönhörligen upp ett par pannor. Ligger på dryga 87 och ska tävla i -86 så det är inga problem. Det är svårare att hitta en balans mellan tryck och deff nu när det är så nära tävling.

Igår när jag kom hem från Dalarna så sprang jag ner till gymmet och körde ett styrkepass innehållande bröst, rygg och mage. Har fattat tycke för “bulgaren” som min träningspolare och PT introducerat för mig. Den går ut på att man i grupper om två set skall nå 9 reps. Så första setet körde jag tex en 7:a på 90kg i bänk och i det andra en 2:a 105kg. Man lurar kroppen genom att växla vikt på detta sätt och jag har lagt på 2.5 kg i bänken varje vecka i en månad nu. Jag kör på samma sätt i alla basövningar (bänkpress, rodd, knäböj etc) men sen reppar jag ur i stödövningarna dvs 8-12 reps.

Bänkpress: 90×7,105×2,90×7,105×2. Hade inte pass så vågade inte gå upp till 110 som jag körde på i torsdags.

45 grader lutande hantelpress: 30×6,26×12,26×7. Failure på tredje setet.

Stående rodd: 50×7,70×2,60×7,80×2. 50 kg var för lätt så jag ökade till 60.

Chins: 8 otroligt strikta, 6 strikta, 6 med kipping.

Skuggboxning 3×3 minuter, situps med 5kg platta till failure mellan ronderna.

Nu har jag ätit mitt sedvanliga mellanmål bestående av fil, basmusli och russin så jag är laddad inför lunchpasset. Idag står crossfit på schemat.

About marcusherou