Sent ska gubbjäveln vakna

Morgonvikt: 90,2. Bara genom att inte svulla liksom. Jag ligger nu 61:a i Europa, inte en bra utgångsposition precis. Jag har rannsakat mig de senaste dagarna. Vad har jag kunnat gjort bättre ? Sovit mer? Tränat hårdare? Tränat bättre? Säkert ja, ja, ja på de frågorna men det är i marginalen det har spelat roll i Open och jag gick igenom min blogg runt nyår. Där skrev jag att jag var tvungen att väga 88-89kg genom Open och jag har legat på 91-92 hela våren men just nu när Open börjat så har jag svullat och vägt 93-94kg. Det är ett antal reps per WOD det och det råkar vara så att om jag haft EN rep mer i alla wods så hade jag varit safe idag. Det kan få mig att gnissla tänder hur jävla korkad man får vara, speciellt när jag sagt åt Lukas att gå ned i vikt innan Open. Typ tjatat på honom. Jag behöver nån som hör de smarta saker jag säger och som sen trycker tillbaka det in i mina egna jävla öron.

Morgonträning

A1: Press bakom nacke 6×20-40-45-55-5x60kg(fail på 6:e)-6×52,6×52,5kg

A2: Scapula Pull-Ups 5x5set

B: Seated DB Press 10x24kg

C: DB Row 10/10x40kg

D: Axelhälsa

  • 4kg x 12 db ext rot
  • 4kg x 12 trap 3
  • 4kg x 12 powell raise

Rejäl pump i infraspinatus o co.

Lunch

A: 3 Jerk + 5 HBBS 50kg, 70kg, 90kg, 110kg sen HBBS 3x130kg, 5x150kg lätt

B: 3 x OTM varannan övning av (totalt 3 set vardera)

  • 5 Thrusters 60kg, lätt och fint.
  • 5 OHS 60kg, sjukt stel, typ svårt att göra dem.

Kväll

Rejäl axeluppvärmning a’la Erik Börjesson och Stoffe, fortsatte med höften sen började jag leka med KBs och försökte med Sots press. Gick inte så bra eller… Detta är typ rörlighets-PR ändå. Notera hur jag inte kan sträcka vänster arm. Jag tror att jag gör det när jag sitter där men det gör jag inte. Det är många delar som är stela och det börjar i armbågs och handled, känns som typ nerverna är stela ?

Fortsatte sedan med OHS. OMG vad min vänstra axel är eleverad! Inte konstigt att jag har ont i den. Får ju skitont i hela baksida axel av tunga högrepsryck både med hantel och stång.

Detta är alltså all-time high i rörlighet ändå…

Hela denna manöver tog ca 50min. Har aldrig varit så rörlig i en axel och ändå är det inte bra nog. Känner dock att detta är vägen att gå. Får tumma på lite volym ett tag tills jag får ordning på det där.

Sen en liten WOD

10min AMRAP

3-6-9…

  • 45kg Thruster
  • CTB
  • 45kg OHS
  • TTB

Gjorde klart 12:an på 12 Thrusters. Huga vilken WOD. Den va som värst runt 5min då jag gjort allt obrutet dit (12 Thrusters) sen fick jag dela upp CTB och TTB. Goda nyheter va att jag lyckades Butterfly-kippa alla CTB.

Avslutade med 6 x OTM 5 BF-CTB

Den som läser får gärna tipsa om hur man får upp rörlighet i baksida axel.

20130325-223135.jpg

About marcusherou