Nybörjare bland proffs

Tyvärr så fick jag köra själv idag då alla andra fått förhinder av olika slag. Inte ett pass som lämpade sig att köra själv men so what.

När jag klev in i hallen så satt ett gäng atleter däribland Sanna Kallur vid chinsräcket. Så fint då att jag behövde värma med lite pullups. Det hela slutade med att jag förevisade kipping pullups för Sanna som satte dem på första försöket. Grym tjej det där. Vi pratade lite om toppning där jag mest kände mig som en okunnig idiot. De kan det här med periodisering det är helt klart. Nåväl hon drog och duschade och jag marscherade in mot prestationsgymmet.

Stod inte på programmet men jag var tvungen att köra lite Snatch.

OL-värmning och sedan: On the minute for 5 minutes: 60kg Snatch. Lätt så lätt, på sista så gjorde jag en trea bara för att.

Gick ut i hallen och löpte 60m på 9s som uppv. Sedan all-out. 7,9s följt av 7,8s tre min senare. Kändes helt OK, även om jag tror att jag inte tryckte på max. Hade ju ingen att tävla mot.

Körde sen en liten WOD.

5 RFT av:

  • Spring 60m med 10kg Medicinboll
  • Spring 60m tillbaka
  • Vila minst lika länge som ovan intervall tog eftersom jag inte hade nån kompis som skulle löpa när jag vilade.

Snittade typ 23-24s per intervall och slutade på ca 4min, kommer inte alls ihåg tiden kan ha varit 3:30 också. Körde absolut inte max men det var inte tanken heller. Körde nog på ca 90-95%.

Gick sen bort till MedBall-väggen och körde ca 2 x 10 explosiva kulstötningskast per arm med 3kg boll. Fick tips hur man ska maximera trycket utav en kulstötare. Gav effekt direkt.

Sedan körde jag en kort vända av:

20-15-10:

  • GHD situps
  • Back extensions

Fick exakt samma värk i ryggen som när jag löper, börjar dra slutsatsen att det faktiskt rör sig om muskler som blir utmattade vid löpningen på samma sätt som när man utmattar dem vid rygglyft. Måste vara nåt med positionen när jag löper. Körde ett 7minuters snabbstretchprogram för att angripa de värsta bitarna efter passet. När jag stretchade höger G-Medius så fick jag kontakt med samma punkt i ryggen där jag var utmattad. Hmm what’s up with my ass ?

Tags: ,

About marcusherou