MKs klubbmästerskap

Underbar dag med underbara medtävlande och engagerad publik i Måndagsklubbens egna KM. Möjligtvis än så länge det största CrossFit KM:et i Sverige ?

De WODs som Jonas Flank och tävlingsledningen komponerat ihop var framtagna för att sänka ribban för deltagare att våga prova. Tex hade ett moment där Double Unders eller maxning i Snatch inneburit ett något lägre deltagarantal. Jag tänkte att dessa WODs var en walk in the park men ack så fel jag hade! Tvärtom så blir WODs jobbiga om man tar bort komplexiteten så att man kan ösa max hela vägen i mål.

Första WODen

500m rodd följt av 30st marklyft på KV.

Jag fick 85 kg pålagda och skulle haft 90. OK så du fick köra lättare än alla andra?. Well no. Problemet var att jag fick 35 på ena sidan och 30 på andra, vilket gav en mycket skum obalans och jag tappade fart pga det och fick bryta redan efter 8 reps. Kom trea i detta event rejält spöad av Robban och Eddie. Undrar hur det hade sett ut på 90 och stången i balans ? Inget vet. Kanske comsicomsa ?

Andra WODen

4 varv på tid av:

  • 3 st 40kg Power Clean
  • 6 st 40kg Thrusters
  • 9 st Burpees

Att både övning 1 & 2 hade samma vikt har med logistik att göra. Här klev vi in på min ballpark lite grann, metcon. Blev 1:a med 10 sek marginal till Robban. Thrusters var jobbigast tätt följt av Burpees. Tro det eller ej men 3st PC på 40kg kickade liksom upp pulsen något efter Burpees så den gjorde resten jobbigt.

Tredje WODen

“Helen Viking Light”

3 varv på tid av:

  • 200m rodd
  • 21 KBS
  • 12 Pullups

I final mot Robban. Rodden & KBS var min starka sida här. Gick ut ganska lugnt bara nån sek snabbare än Robban men har var bättre på att ta sig ur roddmaskinen så jag tappade försprånget. Hade ledning efter varv1 men Robban passerade mig under PU varv2 och då trodde jag att det var kört. La i en växel till och höll 1:32 tempo på rodden och gjorde KBS i ett bättre tempo än varv 1&2 (konstigt). Hade gjort 4 PU när Robban började med sina PU vid 8 så var han ikapp men tappade greppet och ungefär samtidigt gick jag loss på mina sista 4 och vann med kanske 2-3 seks marginal! Grymt lopp där ingen given vinnare kunde ses ända fram till de sista sekunderna. Skitkul.

Vi fick samma poäng (5). Jag hade 3,1,1 och Robban 1,2,2. Jag vann pga att jag hade flest heatsegrar.

Evenemanget toppades sen av att ha Flankarna hemma på middag. Lovely.

Tags:

About marcusherou