Lokal mjölksyra

Hemma hos Jonas Flank en riktigt regnig fredag tänkte vi köra Elisabeth. Vi visste egentligen ingen av oss vad vi hade att vänta oss av våra kroppar, förutom att vi visste att det skulle göra ont.

Jonas först ut efter en stunds monumental ångest. Han klämde i med 5:53! Nytt PB således.Sen var det min tur. Efter 7-8 reps så tänkte jag: “Oj va lätt, det här kommer gå hela vägen”. Efter 13 reps hade jag kvar samma tanke, efter 14 tänkte jag : “nä nu släpper jag stången” :)

Gjorde några riktiga logistiktabbar under resans gång och fattar inte varför jag envisas med ettorna på de sista nio. Det är bara psykiskt, typ “Åh va skönt nu _får_ jag göra ettor”. Treor, begrips! Min tid blev 6:30 och är den näst bästa nånsin så det får jag vara nöjd med men om jag kollat upp innan att jag hade 6:25 som PB så hade jag nog kunnat köra på 6:24 iaf :) Det som var värst var syran i vänster lår. Jag använder vänsterbenet mycket mer än högern, det är tydligt och jag känner att jag gärna glider över lite på det benet om jag inte fokuserar.

Jag säger som Lanner att man snabbt blir bättre på metcons om man utsätter sig för dem ofta. Det handlar nog inte om ökad kondis utan bara nån tröskel som man naggar lite på.

Plussade på med en 3RFT av:

  • 8 FS 60kg
  • 8 Burpees
  • 8 KTE

5:13, riktigt lugnt tempo.

Sen 50 situps for time: 1:09

Hursomhelst är jag faktiskt inte nöjd utan nu börjar en plan för att förbättra denna typ av metcons. Prestigemetcons för mig är: Fran, Grace, Elisabeth. Efter denna styrkecykel så kommer jag skruva över mot mindre styrka och mer metcon och explosivitet. Idag kör vi 7 wendler-övningar + ganska tunga assistansövningar + OLy varje vecka och jag tror på mitt koncept men inför tävling måste man skruva om. Kommer sannolikt ändra det till 3 Wendlerövningar per vecka men med rotation så man kommer åt alla övningar inom ca två veckor istället för en vecka dvs halvering av styrka. Om jag känner mig rätt så lär det inte bli enklare precis utan då lägger jag väl in extra OLy eller dubbla metcons :)

About marcusherou