Heavy Fran

Jag och Eric tog oss an Greg Amundsens Heavy Fran idag. Den ser i princip ut som Fran men med några skillnader.

På tid utför 15-12-9 av

  • 65 kg Thrusters
  • 20kg Chins.

Eric satte en tid på 15:58 som jag kände skulle vara enkel att slå men icke. Jag klappade igenom helt på de sista nio chinsen som tog över fem minuter att klara av. 18:11 blev min usla tid. De första 15 Thrusters och 15 Chins tog 5 minuter men nåt hände under det andra Chins-setet.

Det var första gången som jag körde Weighted Chins så det var nyttigt. Har över lag dålig muskelkondition verkar det som.

Mina identifierade svagheter hittils.

  • Armhävningar (får mjölksyra lite för snabbt tex vid varv 10 på Cindy)
  • Viktade Chins, tror jag helt enkelt är för svag i ryggen (latsen).
  • Dålig muskelkondition
  • Kondition Långdistans, har alltid haft dåligt flås men är desto snabbare på kort distans

Styrkor:

  • Bra maxstyrka på benböj, press, marklyft, bänkpress
  • Snabb på korta distanser
  • Bra spänst (62 mätt för nåt år sen)

Hmm genom att analysera styrkor/svageheter ser man klart att jag är bättre på rena styrke/explosiva moment än uthålliga. Kanske man skulle satsa på övningar som ger lite mer muskelkondition, tabata och stegar kanske. Sen måste jag bara köra tyngre pass för ryggen, det är där skon klämmer jag kör skitdålig ryggträning.

About marcusherou