Första passet med handskar

Som bekant så har jag ju inte kunna sparra sen min skada i April. Dock så ringde min polare Eric Ericsson upp mig och frågade om det inte var dags för ett pass. Sagt och gjort så gick vi ned på Svea Budocenter och värmde upp.

Framförallt märktes det att man blivit segare i armarna då rappheten är borta. Dock så sitter en stor del av kondisen kvar på nåt märkligt sätt. Jag har ju bara gymmat det senaste kvartalet.

Vi körde en av mina favoriter: 3 minuter ronder med 1 min vila till musik. Första ronden så svarade Eric bra och stoppade mig ett oändligt antal gånger med push/sidekicks. Dock som den fykantiga tanks man är så malde jag sakta ned honom och efter 4 ronder så var Eric helt färdig konditionsmässigt och det blev spel mot ett mål så att säga.

Då bytte vi till Tabata intervaller istället så att han åtminstone fick lite andrum. Tyvärr sparkade han en stenhård spark utan benskydd rätt på armbåge och vristen svullnade fett.

Jaja det blev bara 20 min sparring. Det fina när vi sparras är att vi trappar upp tempot och kontakten redan efter ca 10 sekunder så att det alltid i princip blir samma tryck som en match. Ingen annan jag kört med pallar det under en träning så en eloge till Eric.

Kontentan är att det känns ganska OK och jag ser fram emot hösten då jag ska försöka igen.

About marcusherou