Det börjar bli tungt

Marklyftsstegen är inne i vecka sex nu och vikterna ökar snabbt. Om man från ett helikopterperspektiv kikar på denna viktökning så förstår man att man mår illa under passet.

140-145-150-155 x 5 reps på upphöjning betades av idag. Det första problemet var att jag var så vansinnigt stel att jag fick värma upp som en tok för att ens komma i närheten av nåt djup. Anklarna ville icke böjas fram så var det bara.

Missnöjd med formen men några lyft var iaf helt OK, speciellt det första i varje set men som sagt nåt djup kan vi inte prata om. Hängde lite väl mycket över stången också denna gång. Kompenserade för förra gången då det var tvärtom. Nästa gång kanske optimalt ? Notera de sista två repsen som jag körde extra efteråt på 155. Jag har lyftarskor på mig. Helt plötsligt fick jag ett underbart djup dock så orkade jag inte hålla ryggvinkeln men men.

Två syften med att köra i baröver.

  • Utmärkt tillfälle att få spänna sig (marklyft kanske inte är det mest spänniga dock)
  • För att spotta en krökt rygg

Avslutade med tre set ankrade, liggande rygglyft med en 5kg vikt på skulderbladen. 43 (ingen vikt) – 17 – 12 reps, snabb fatigue :)

About marcusherou