Benböj som återhämtning

Var ute med Emma i skogen igår och plockade blåbär. Passade på att arbeta på mitt djup i böjen så jag satt så mycket knät tålde på huk vaggandes upp, ned och åt sidorna. Till slut så kom jag ned något sånär tillfredställande med högern. Säkert upp emot en timme intervallsittande och blåa händer :)

När jag kom hem så stretchade jag höger lår tills smärttröskeln var nådd och körde mer squat. Fick tom till studs i botten. Dock har mitt högra ben inget tryck under parallell emedan mitt vänstra fungerar prima. Kunde till slut nästan få in vaden helt mot låret!

Idag så är jag exakt lika stel som innan min session igår.

Nu är det i alla fall konstaterat svart på vitt. Det är höger quad som begränsar mitt djup. Med vänstern kommer jag ned ouppvärmd så att låret slickar vaden. Är rätt säker på att mina ryggproblem hänger ihop med högern också.

Slutsats: Öka dosen böj av höger ben ännu mer för ökad livskvalitet

Bilden nedan visar ett ben i böj, för mig en stor händelse :)

20110722-083442.jpg

About marcusherou