Arselstelhet

Träffade en kinesolog idag. Berättade om mina ryggproblem, han gnuggade händerna och verkade glad att få sätta igång och känna på bäckenet. Mycket hummande och kännande först sen så började lite tester av inåtförare & utåtförare i olika vinklar. Konstaterade att jag var sjukt svag i alla tester men efter nån typ av aktivering från hans sida så fick jag säkert 30% mer klipp.

Han la några kotor tillrätta i bröstryggen och hanterade min stela nacke. Vi kände på axelstyrkan och samma där svag som attan. Lite stretch, massage & aktivering och vips så ökade kraften direkt. Reminder: massera punkten i nacken.

Han la en sena tillrätta i biceps, pang mer klipp direkt.

Sen fotled, la tillrätta nånting i underbenet som hördes och drog och slet i mig så jag for fram och tillbaka på bänken. Blev mycket rörligare, dock konstaterade han att det antagligen är pålagringar i leden pga mina otaliga sparkar. Dvs jag leden stoppar lång innan muskeln. Skit.

Tillbaks till gluteus, nu var det total misshandling av lite olika punkter in my ass. Smärtan var total och jag njöt till fullo. Efter detta stretch av medius och piriformis.

Framsida var lika illa. Nån muskel som ligger nära höftböjaren är lite inaktiv och troligen är mina höftböjare kraftlösa (men korta) och trolig bidragande orsak till ryggproblemen vid löpning då de inte hjälper till tillräckligt att lyfta fram benen eller hur jag ska förklara det.

Dock efter att ha sett & kännt hur stel jag var i hela vänsterskinkan så verkade han tycka att det borde vara prio 1 att stretcha den framför allt annat.

“Jag skulle vilja se dig med en skivstång på axlarna, jag vet att du inte kan göra en tekniskt korrekt benböj. Du har i dagsläget inte de anatomiska förutsättningarna”.

Ok kontentan:
Träning: Core + Ass
Mobilitet: Allt runt höften, främst vänster bak
Aktivering: Inåtförare&utförare framförallt innan benböj.

Han bjuckade på 25 minuter eftersom jag var ett så trevligt specimen där potentialen var enorm :)

Allvarligt så var han övertygad om att jag kan öka min prestanda massor om jag lyckas koppla in mina rätt ineffektiva muskler och jobba med rörligheten.

Lösa problem med träning = Nice!

About marcusherou