Är jag för vältränad?

Körde ett konditionspass på Bob under söndagen. Värmde upp med 3 varv av Cindy, 20 OHS och 3min kickboxning på Bob.

Intervallpass:

  • 2st 3min ronder 1min vila
  • 16 st Tabataintervall: 4 ronder vä-hö slagkombo (ca 15 reps) , 4 ronder vä-hö bakbensspark (15-17 reps) , 4 ronder mata kroppslag (60-70 reps), 4 ronder dubbelspark samma ben, fotnedsättning, shift vä-hö (22-26 reps)
  • Jobba upp till 160 i puls (4min), Burpees mm.
  • 2st 3min ronder 1min vila, sikta på +160 i puls
  • 2st 3min Bas Rutten ronder 1min vila, sikta på +160 i puls

Efter Tabataintervallerna så justerade jag pulsklockan så att den skulle pipa så länge jag var under 160 i puls. Den jäveln slutade bara pipa 2ggr under dessa fyra ronder och det var då jag gjorde Burpees och när jag kanske hade sparkat med vartannat ben 30-40 sparkar. Hur mycket jag än tog i så låg jag runt 150-155 i puls. Fattar ingenting, dessutom blev jag inte nämnvärt trött heller. Undrade om jag hade för låg frekvens och därför körde jag några Bas Rutten ronder som lugnt sagt ger frekvens. Samma där inget hände men jag blev något tröttare i armarna då det var boxningsronder.

Funderat över detta och tror att jag är för oexplosiv i kombination med hygglig kondis och bra återhämtning så att jag inte riktigt orkar maxa kroppen ordentligt i slag&sparkövningar. Finns bara en sak att göra: Köra mer slag & spark annars blir man bara en långsam & uthållig stridsvagn

About marcusherou