Ai Caramba!

Jill ringde igår och ville att jag skulle vara med och sparra lite då Södermalms Shaolin ska åka på Sanshou EM. Dum som man är så svarar man alltid ja till sparring då det är det bästa jag vet. Vi värmer upp lite i Stockholms kickboxnings för en gångs skulle skitkalla lokal och sen ska vi gå några organiserade matcher 2×2 min.

Jag går upp mot Björn Kjöllerström och känner efter 30 sek att min kondis är lämnad nånstans bakåt i tiden. Vi sätter båda lite fina tekniker och Björn sätter i andra ronden en spinning backkick som tog musten ur den lilla kondis jag hade. Björn vann andra klart emedan första var lite oklar då vi båda körde lugnt.

Andra matchen körde jag mot en ettrig kille som jag inte kommer ihåg namnet på :) Han hade mycket bra boxning men han var kortare än mig och då funkar den mentala biten hos mig automatiskt. Stackarn ska på EM om mindre än två veckor och jag satte säkert 20-30 lowkicks nästan helt utan block. I en sekvens så höll han på att slå ut mig då han satte mellan 6-8 mycket bra slag i rad mot huvudet. Jag måste lära mig att blocka med handskarna och inte pannan…

Jag vann båda ronderna med lite marginal. Överlag nöjd, även om det är typiskt att jag ska gå sån här hård sparring helt oförberedd, fet och slapp haha.

Blåöga och med blodiga skorvar i näsan vaknar man upp med idag och det är härligt att leva igen :)

Idag blir det Tabataintervaller där jag först kör löpning sen rodd, 8 intervaller vardera. Ska nog avsluta med lite benspark och vadpress om jag orkar, vilket inte alls är säkert med tanke på min 91 kg kondis. Nej nu måste vågen ner några snäpp.

About marcusherou